Over Ons

3 you madu producten

Bij You Madu willen wij jou een natuurlijk, gezond en duurzaam alternatief bieden voor traditionele cosmetica en verzorgingsproducten.

DIY, natuurlijke verzorging 

Gangbare cosmetica en verzorgingsproducten bevatten vaak synthetische stoffen die op lange termijn schadelijk kunnen zijn voor jouw huid, lichaam en de natuur.

Wij willen een alternatief bieden. Met natuurlijke producten, zonder onnodige chemische ingrediënten. 

Hierbij focussen we op kwaliteit, aan een betaalbare prijs, in een duurzame verpakking. 

We zijn hierbij gestart met het aanbieden van pure oliën, butters, kleien enz. waarmee je zelf Do-it-Yourself huidverzorging kan maken.

Omdat veel klanten (en wij zelf ook) echter vaak de tijd ontbreken om zelf aan de slag te gaan bieden we sinds kort ook een kant-en-klare lijn van huidverzorging aan. Van dagcrèmes tot anti-aging serums, deze producten zijn klaar voor direct gebruik, zonder dat je iets zelf hoeft te mengen of te maken. 

Waarom "You Madu"?

Aangezien wij de laatste jaren wat tijd hebben doorgebracht in Indonesië, en de natuurlijke manier van leven en huidverzorging die men daar al eeuwen toepast echt fantastisch vinden, keken we naar de Indonesische taal om een nieuwe merknaam te vinden.

"Madu" betekent namelijk honing in het Indonesisch. Waar we dan You Madu van gemaakt hebben, omdat we willen dat jouw huid zo zoet/zacht als honing wordt met het gebruik van onze producten :-).

Wat we ook zagen in Indonesië, en wat ons leidt tot het volgende onderwerp, is de impact die wij hebben op de natuur. Het gebruik van plastic op een ongeziene schaal heeft een negatieve impact op alles en iedereen, in elke uithoek van de wereld. Wat je hier ziet op een bekend strand in Bali is jammer genoeg slechts het topje van de ijsberg: 

Jimbaran beach

Duurzaamheid

Last but not least, You Madu houdt van de natuur. Duurzaamheid is absoluut cruciaal voor You Madu, en beheerst elke beslissing die wij nemen. 

Dit is iets waar we continu mee bezig zijn, maar wat ook niet 100% op punt staat.

We willen daar eerlijk in zijn, en er zijn absoluut nog verbeteringen mogelijk om duurzamer te worden.

Wat we reeds doen:

  • Bijna al onze producten worden geleverd in glazen flesjes of potjes
  • We gebruiken zetmeel packing peanuts die oplosbaar zijn in water en wikkelen de glazen potjes in een papieren bubblewrap alternatief.
  • We planten 1 boom per 30 euro die wordt uitgegeven op onze shop. Dit is een samenwerking met de fantastische startup Ecologi.

Wat nog beter kan:

  • Een alternatief voor de plastic doppen op onze flesjes.
  • Leveranciers proberen te overtuigen om geen plastic te gebruiken bij de verpakking.

Heb je daar suggesties over, laat het ons dan alsjeblieft weten!

Nog andere vragen of suggesties? Of wil je gewoon even een leuke/flauwe mop delen :-), email ons dan op hallo@youmadu.nl