DIY Lipbalm

DIY Lipbalm

BEREIDING

20min

INHOUD

80ml

DIY Lipbalm Recept

Verwen jezelf met het pure plezier van natuurlijke verzorging door je eigen lippenbalsem te maken. Deze eenvoudige doe-het-zelfgids leidt je door de stappen om een heerlijk verzorgende balsem te creëren met ingrediënten zoals de rijke sheaboter, voedende cacaoboter en beschermende bijenwas. Verrijkt met de zachte aanraking van jojobaolie en de subtiele essentie van essentiële oliën, biedt dit recept een persoonlijke twist aan je dagelijkse verzorgingsritueel. Of het nu voor jezelf is of als een attent geschenk, deze lippenbalsem belooft je lippen te verwennen met hydratatie en comfort, seizoen na seizoen.

Instructies

 1. Voorbereiden containers: Steriliseer je lippenbalsembuisjes of blikjes door ze te wassen in zeepwater, goed af te spoelen en ze daarna af te vegen met alcohol. Zet ze opzij om volledig te drogen.
 2. Basis ingrediënten combineren: Doe de sheaboter, cacaoboter, bijenwas en jojobaolie in een hittebestendige kom.
 3. Smelten: Plaats de kom over een pannetje met zacht kokend water (au bain-marie), zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Verhit het mengsel, roer af en toe, totdat alles gesmolten en gecombineerd is. Haal van het vuur.
 4. Voeg vitamine E en honing toe (optioneel): Voeg, zodra de basis is gesmolten, de vitamine E-olie en honing toe als je die gebruikt. Zorg ervoor dat ze goed in het mengsel zijn opgenomen.
 5. Voeg essentiële oliën toe: Laat het mengsel iets afkoelen, maar niet stollen. Voeg dan je gekozen essentiële oliën toe met een pipet of druppelaar. Essentiële oliën kunnen gevoelig zijn voor hitte, dus door ze op dit punt toe te voegen, blijven hun therapeutische eigenschappen behouden.
 6. Giet in containers: Giet het gesmolten mengsel voorzichtig in je voorbereide lippenbalsembuisjes of blikjes. Een kleine trechter of een pipet kan helpen om morsen te voorkomen.
 7. Afkoelen: Laat je lippenbalsem afkoelen bij kamertemperatuur of in de koelkast om het proces te versnellen. Vermijd het verplaatsen van de containers totdat de balsem volledig is gestold.
 8. Test het: Nadat je lippenbalsem hard is geworden, draai je een kleine hoeveelheid omhoog en breng je het aan op je lippen om de textuur te testen. Als het te zacht of te hard is, kun je het opnieuw smelten en de hoeveelheid bijenwas of oliën aanpassen.

Opslag en Gebruik:

 • Bewaar je lippenbalsem op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht.
 • Als je verse ingrediënten zoals honing hebt gebruikt, of als je huis warm is, wil je ze misschien in de koelkast bewaren om de houdbaarheid te verlengen.

Tips:

 • Voor een zachtere balsem, voeg minder bijenwas toe; voor een stevigere balsem, voeg wat meer toe.
 • Als je een glanzende afwerking prefereert, overweeg dan wat castorolie toe te voegen.
 • Voor een veganistische versie, gebruik candelillawas of sojawas in plaats van bijenwas.