Pompoenpitolie niet alleen lekker maar ook gezond

by Kristof Alentijns

Pompoenpitolie voor haar en huid

Pompoenpitolie bevordert de groei van nagels en haar mede doordat deze groene olie rijk is aan vitamine E, B2, vezels, zink, magnesium, fosfor, kalium, mangaan en koper. Vitamine B2 draagt bij aan een goede stofwisseling.

Dit groene goud heeft een goede verhouding van omega 6 en 9 vetzuren en Vitamine E, een antioxidant.

Het bevat ook aminozuren die de lichaamscellen helpen opbouwen en vormen een schild tegen bacteriën en virussen. Ze helpen ook mee aan een optimale vervoer van de zuurstof door het hele lichaam.

Prostaat en Pompoenpitolie

Pompoenpitolie zit vol met essentiële vetzuren, Omega 3 vetzuren, Omega 6 vetzuren en Omega 9 vetzuren.

Dit zijn belangrijke vetten die ons lichaam niet zelf aan kan maken en moeten via de voeding verkregen worden. De vetten zijn bevorderend voor het immuunsysteem, hormoonsysteem en zenuwstelsel en kunnen bijdragen aan een betere bloedcirculatie.

Pompoenpitolie bevat o.a. ook sterolen. Deze kunnen een gunstig effect hebben op de prostaat en kan ook helpen bij een geïrriteerde blaas en ongezonde lever.

De olie kan een goede ondersteuning zijn bij bloedarmoede, wat vaker voorkomt bij vrouwen. Door de maandelijkse cyclus hebben vrouwen sneller een ijzertekort, wat bloedarmoede kan veroorzaken.

Ook bevat pompoenpittenolie de stof Beta sitosterol. Deze stof zou een ontstekingsremmende werking hebben.

Steierkraft premium pompoenpitolie uit Steiermarken, Oostenrijk

Exclusieve pompoenpitolie uit het mooie en natuurlijke Steiermarken, Oostenrijk! Onze pompoenpitolie wordt geoogst en gefabriceerd in Steiermarken (Oostenrijk).

De velden waar de pompoenen groeien liggen in een uiterst schoon en natuurlijke omgeving. Na de oogst van de pompoenen worden de zaden zorgvuldig verwijderd en met vers bronwater gewassen en gedroogd. Nadien worden de pompoenpitten geroosterd. Door dit proces lossen de eiwitstructuren in de pitten op en olie treed uit de cellen. Na het roosteren worden de pompoenpitten geperst. Voor 1 liter pompoenolie olie zijn ongeveer 2-3 kg pitten nodig.
Deze olie bevat geen conservering middelen en is niet geraffineerd. Puur natuur dus!

Door  Gault Millau gekozen als unieke olie die 10 jaren op rij in de top presteert en in 2011 door het Duitse DLG (Duitse Landbouw vereniging) als beste 2 gekozen (goud en zilver voor de gewone en de biologische pompoenpitolie.

De olie wordt in Oostenrijk Kürbiskernöl genoemd.

Hoe Pompoenpitolie Gebruiken?

Neem dagelijks een dessertlepel of consumeer pompoenpitolie regelmatig in de voeding, zoals soep, salades.

Waar Vind je Pompoenpitolie?

Klik hier om onze selectie pompoenpitolie terug te vinden!